Jaakko ja jättipersikka

Aloitin Jaakon ja jättipersikan lukemisen jo joulun aikaan ja olen vasta nyt valmis! Ihmeellistä. Eikä lukemisen hitaus johtunut siitä, että kirja olisi ollut jotenkin erityisen huono, vaan ehkä pikemminkin siitä, että luin tätä tarkoituksella ääneen. Alle vuoden vanha lapseni ei jaksanut kauheasti kuunnella, mutta luin silti kirjaa sitkeästi ääneen. Miehenikin hörähteli välillä, kun Dahlin luomat vanhat tädit ”meduusan lailla lyllyvä” Löllö ja kirskuvaääninen luiseva Luuviulu sättivät ilkeyksiään.

 

Löllö-täti ja Luuviulu-täti vain siemailevat virvokkeita puutarhassaan, ja sillä välin heidän luokseen pakon edessä muuttanut Jaakko joutuu ahkeroimaan ilman ruokaa ja lepoa.

 

 

Roald Dahl on varmasti yksi maailman suosituimmista lastenkirjailijoista. Jali ja suklaatehdas sekä Matilda lienevät suositumpia kuin Jaakko ja jättipersikka, mutta ilmeisesti viimeksi mainittukin on maailmalla aika suosittu. Onhan Jaakko ja jättipersikka tietojeni mukaan ensimmäinen Dahlin lastenkirja. Kirjan fantasiamaailma on realistinen ja siinä piileekin kirjan viehätys: onko oikeasti mahdollista kasvattaa suuri mehukas persikka ja lentää sillä lokkien kanssa Amerikkaan?

 

 

Parasta kirjassa oli ehdottomasti huumori. Se uppoaa monenikäisiin lapsiin ja myös aikuisiin. Mietin kuitenkin, kuinka monen nykyihmisen mielestä hivenen ilkeilevä huumori on lapsille liikaa. Itse ajattelen, ettei kirjassa oleva huumori ole ollenkaan paheksuttavaa, mutta en yhtään ihmettele, vaikka joku jättäisi kirjan sen takia lukematta lapsilleen. Quentin Blaken kuvitus on hutaisemalla tehdyn näköistä. Kuvitus kuitenkin sopii teokseen hyvin ja vastaa ainakin omia mielikuviani kirjan tapahtumista.

 

Mistä: Kirjakaupasta ostettu.

Kirjailija: Roald Dahl

Kuvittaja: Quentin Blake

Ilmestymisvuosi: 1961

Sivumäärä: 165

Kenelle suosittelen: 5-10-vuotiaille. Pienemmille ääneen  luettuna, mutta soveltuu myös itseluettavaksi alakouluikäiselle.

Arvosana: 3/5

Erikoista: Ensimmäinen koskaan lukemani Dahl. En lopeta tähän, aion kyllä vielä jatkaa ehdottomasti jostain yleisesti suositummasta teoksesta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s